Login/ Registrarsi

Klein Fornuis Ristorante

-

Sluisplein 9, 2266 AV Leidschendam, Paesi Bassi

Più ristoranti a Leidschendam

Segna come preferito Rimuovi
Vedi i miei favoriti

Descrizione ristorante

Culinair genieten aan de sluis, dat doet u bij Klein Fornuis!

Leidschendam – In het prachtige oude centrum van Leidschendam, precies tussen de twee sluizen in, is restaurant Klein Fornuis gevestigd.

Achter de monumentale gevel aan de Sluiskant wacht de gast een verrassing. Een modern interieur en een eenvoudige maar o zo uitgekiende Franse keuken. Een kennismaking met eigenaar George Longhitano en zijn visie op lekker eten:

“‘Keep it simple’ is ons credo en daar bedoelen we mee dat wat je bestelt, ook echt terug vindt op het bord. Zo op het oog eenvoudige gerechten die op een geraffineerde wijze zijn bereid. Voor elke gang is er keus uit vier gerechten, vis en vlees, met elke een apart wijnadvies

Alles is speciaal”, lacht George die samen met een chefkok in de open keuken de scepter zwaait. “Op dit moment hebben we bijvoorbeeld gelakte eendenborst met gemarineerde bietjes als voorgerecht. Een prachtig voorbeeld van diverse smaakcombinaties. Maar dat geldt ook voor de krokant gebakken zeebaarsfilet met gemarineerde venkel en strandkrabben beurre blanc.

Loading Loading...

Dettagli del ristorante

Costi: EUR 26-50

Tipo cucina

 • Cucina europea
 • Vegetariano
 • Moderno | Tradizionale

Servizi

 • Terrazza disponibile
 • Bambini benvenuti
 • Animali domestici consentiti
 • Indicato per pasti di lavoro
 • Accessibile ai disabili
 • WIFI gratuito

Recensioni

Inserisci una recensione

Punteggio medio: -

Cucina -

Qualità/prezzo -

Servizio -

Ambiente -

Toilet -

Log in o Registra per scrivere la tua recensione!

Dettagli

Cv dello Chef: esperienze e qualifiche

Peter van der Wilk

Na mijn opleidingsjaren in diverse kleinere restaurants zoals Oudt Leyden ben ik naar Zwitserland gegaan om chef-kok te worden in motel-restaurant Mon-abri te Merligen am Thunersee. Daar vertrokken naar restaurant Boven op het stationsplein in Eindhoven.
Mijn opleiding daar voltooid en op weg naar het echte werk.

In 1999 begonnen als chef de partie in de leer bij Roger Souvereyns in de Scholteshof te Stevoort, toen gelauwerd met 2 Michelin sterren. Een harde leerschool op hoog niveau waar ik alleen maar met de mooiste producten heb leren werken. De Scholteshof stond toen al met name bekend om z'n keuken met zuiver biologische producten uit eigen tuin.(zie boek 'Kruiden op Scholteshof) Daarnaast heb ik kunnen werken met de mooiste kaviaar, ganzenlever, kreeft, truffel en het beste vlees en de mooiste vissen. Een waar voorrecht.

Bij de Scholteshof heb ik tevens mijn volgende leermeester, François de Potter, leren kennen; deze was souschef bij de Scholteshof. Na ruim een jaar in de leer bij Roger Souvereyns ben ik met François mee gegaan naar de andere kant van België, naar Damme, onder de rook van Brugge.

Restaurant "le Reve" aan de Damse Vaart was mijn nieuwe thuishaven voor de volgende leerperiode. Daar vooral geleerd hoe je met pure producten, zonder extreem dure ingrediënten op hoog niveau kunt koken en succes hebben door klassieke kooktechnieken te gebruiken.

Na deze uiterst leerzame periode in de Belgische topgastronomie ben ik terug naar Nederland gegaan. Terug op het oude nest in Baarn en gaan werken als souschef bij Restaurant La Promenade onder de culinaire leiding van Henk-Jan de Boer die net terug was uit Parijs bij Alain Passard(***)

Hierna mijn verblijf in Baarn een vervolg gegeven bij eetcafé Petershof. Een periode die zich kenmerkt door creatief met beperkte budgeten om te gaan en toch hele mooie dingen te maken. Zowel culinair als privé een hoogtepunt want ik ontmoette hier mijn lieve vrouw Odette. Baarn had weer een restaurantje erbij met leuke gerechten op de kaart.

New Cadans, in Culinair mekka Amsterdam, was de volgende stap. Samen met Jan van Saarloos (van Vis aan de Schelde) het diepe in gedoken met New Cadans. Op de plek waar ooit Jean Beddington haar ”Beddingtons” had, was een naam hoog te houden. Een super jaar; koken op zeer hoog niveau met super producten, verwerkt in alles wat ik tot dan toe van de verschillende top-chefs had opgestoken in combinatie met zeer veel eigen ideeën. Maar nog steeds niet uitgeleerd.

Radisson SAS Schiphol was een nieuwe leerschool qua keukenmanagement. Onder leiding van executive-chef Cor Ruiter werd ik daar senior souschef en was mijn taak het niveau van de koks en restaurant Talavera op te krikken. Een succesvol jaar waarin het culinaire niveau substantieel omhoog is gegaan.

Van 2005 tot 2006 gaf ik leiding aan de brigade van het vlaggenschip van BurgGolf.
BurgGolf Purmerend is een full-service golfbaan met 45 holes en een hotel met 97 kamers, ruime vergaderzalen, een brasserie en à la carte restaurant.

Informazioni pratiche

Gruppo, incontro, servizi per feste private:

Numero massimo di persone per cocktail: 50
Numero massimo di posti a sedere: 30
Richiesta al ristorante per ospitare eventi

Lingua parlata:

 • Olandese

Opzioni di pagamento:

 • American Express
 • Contanti
 • MasterCard
 • Visa
 • Bancomat
 • Eurocard

Parcheggio:

 • Parcheggio pubblico disponibile
 • Parcheggio garage nelle vicinanze

Impostazioni GPS:

Latitudine: 52,07994
Longitudine: 4,3982

Foto

Carica le foto del ristorante Klein Fornuis

Digitare le lettere:

Salva le Foto

Tutte le foto sono soggette a cambiamenti. MyTable si riserva il diritto di eliminare tutte le foto che non interessano o che ritiene inappropirate. Le Foto diventano di proprietà di MyTable.